Wednesday, 29 August 2012

BARISAN AHLI KORPORAT KELAS SEM 4 2012

BARISAN JAWATANKUASA UNIT PISMP PS 2011 SEM 4


KETUA UNIT: ROPITAH 

PKU: HASNIZA@ LE UGOU

SETIAUSAHA: KRYIEST@ TEN

P.SETIAUSAHA: NORHADIE

BENDAHARI: JADE YONG

P.BENDAHARI: VICTORYA . E. MATHEW

yg lain tu ajk2 biasa jer...heheh..jgn marah erk^^peace yo!!


F.R.I.E.N.D.S...

FRIENDS...
What u really know about friends??
someone to take a granted for??
someone whom u can throw when it's unusable anymore??
or someone u can critize behind his/her back??
or do you...
someone who can guide him/her along the good way??
someone who can motivate him/her towards a better life??
or someone can mad at him/her when they are at the wrong??
which one is u??think about it??
i am still in search which one is me....

huhuhu^^
ni ada beberapa jenis kawan yg saya amek dr blog org..hehehh

Kawan makan kawan.


Term kawan makan kawan ni dah lali sangat guwa dengar. Jenis yang macam ni dia selalu ambil kesempatan kat kita. Tak kira la time tu kita tengah senang atau susah. Apa yang penting bagi dia, dia selamat dan hidup senang. Jenis yang ni jugak suka ceritakan keburukan kita pada orang lain. Guwa rasa, kalau korang ada maklumat yang nak disebarkan dengan cepat dan eficient, korang cari je orang yang jenis macam ni. Guwa yakin yang satu Malaysia boleh tahu pasal maklumat tu.
Kawan tak berapa nak makan kawan.


Bagi term yang ni pulak, dia bukan jenis yang selalu amek kesempatan kat kita. Tapi bila sampai satu masa tu dia terdesak sangat, dia akan makan kita jugak. Maksudnya, dia akan ambil kesempatan kat atas diri kita bila perlu.


Kawan batu.


Ini term guwa bagi pada kengkawan korang yang jenis tak kisah apa pun yang terjadi. Bagi depa, korang nak buat ape tu korang punye pasal  asalkan korang tak ganggu hidup depa ni tadi. Korang boleh umpakan yang korang tengah bercakap dengan spender yang lembap di ampaian. Angin bertiup kuat mane pun, kat situ jugaklah duduknya spender tu. Guwa rasa dalam dunia ni memang banyak yang spesies macam ni. Maybe depa ni layak kawan dengan batu je agaknya.


Kawan bila perlu.


Kawan bila perlu ni umpama doraemon. Maksudnya bila si nobita perlukan bantuan sampai menangis-nangis baru la si doraemon ni tadi datang hulurkan pertolongan. Maksudnya, selagi korang tak mintak pertolongan, jangan harap la dia ni nak tolong korang. Tapi korang kena tahu. Time korang senang, dia ni memang tak wujud. Mungkin dia ni jenis yang tak ambil kesempatan pada kesenangan korang tu.
Kawan yang baik.


Lastly, jenis kawan yang diidamkan oleh semua orang. Ciri kawan yang baik ni senang je. Bilamana korang melihat atau teringat padanya, korang akan ingat pada kebaikan. Dia kawan yang ada time kita susah dan senang. Dia sudi menghulurkan bantuan tanpa dipinta. Dia  juga akan cegah kita daripada membuat keburukan dan akan bersama-sama dengan kita dalam membuat kebaikan. Yang bestnya, dia adalah penyimpan rahsia yang terbaik.


p/s: 

kawan yang baik sebenarnya adalah seorang kawan yang apabila dia tahu 
kelemahan dan kekurangan kita, dia tetap terima kita sebagai kawan.


entah kenapa kadang kala saya merasakan persahabtan kini kian pudar seiring dengan berubahnya sikap dan layanan seorang kawan itu terhadap kita...
menurut perhatian saya, kawan yg sangat rapat lebih cenderung untuk bergaduh besar...
manakala kawan yg x seberapa nak rapat akan maintankan persahabatan terjalin dengan baik, dan kawan yang saling membenci akhirnya akan menjadi sahabat baik..
inilah lumrah hidup..
oleh itu jagalah hubungan persahabatan yg ada kini...peace yo!!

Sunday, 4 March 2012

Atlet Tambunan Menyerlah!!!

hohoho....SORRY la Fred....
jgn marah ya tuan empunya diri...
bukan mengempen cuma bangga ckit la sbg clazmate...hihi..
pada Kejohanan Olahraga 2012 IPGM Kampus Tawau kali ini
menyaksikan banyak atlet dari setiap rumah sukan
menyerlah dengan bakat masing-masing....

tp yg paling manyarlah....ni la c atlet kelas kami ni....
c 4 Ribu'.....ataupun kini kami panggil dia c SIPMA...
abis berjaya melayakkan diri ke Kejohanan SIPMA nnt...
btw CONGRATS la Friderrica Juil....
Amas tu dalam acara 800 meter sm 4x400 meter....heheh...sori kalo salah acara ya...
mmg ko layak la menang anugrah OLAHRAGAWATI IPGM Kampus Twu kali ini,,,


crdt to: Facebook 

Friday, 24 February 2012

BIG 3-Khidmat Masyarakat @ Pantai Bt.Payung

gara2 mau mengupdate punya pasal maka saya muncul 
dengan idea untuk memuatkan aktiviti kami kemaren iaitu
Bina Insan Guru Fasa 3 iaitu khidmat masyarakat yang 
berlangsung di Pantai Batu Payung, Tawau...


menurut sumber yang tidak dipercayai...
nama 'Batu Payung' tu diambil sempena 
ada batunya sana berbentuk payung....
wah,,,pasti cantik gilerr tu...
hahah!!

hah, ni la pantai yg dimaksudkan....cantik 2 mmg cantik..
indah ni mmg indah...
tp bab sampah tu...waulahualam....:)
can u detect the peace 'tak' here???
time ni jgk la penemuan yg super amazing.....ani kama...
penemuan iPad lagik..waduh...

ni la penemuan yg x disangka2....ada plak nama c embak c2....
adada....kik owh...bangga jgkla tuan empunya diri...huahuahua

El: ani kama c Kotak..
Wan: adui Komando, ko ada berus gigi ka ni??? Komando, ko mandi!!!

ni kali la Pengerusi kitak....hihi...

bila Taiko & anak buah bergabung dlm geng peace 'tak'....muahaha...
khusyuk jgk ya dorg kutip smph smpi smph2 di dahan kayu
pun x mau dilepaskan...ni lah yg perlu dijadikan contoh...XD

hahaha...ni c Hyezah punya kerja ni....aiya mcm mana ni anak buah 
menghina Taiko sendiri....lucut jwtn lah ni...hihi...

huh!!! bangga bha c bagai dpt merasai air perigi harta peninggalan
nenek moyang.....waa kagum jgk la time tgk ni...
x sangka plak ni perigi lama'...............sdh rupanya...

Vic: nampaknya peace 'tak' berjaya ku detect di cni...cpt eda cari lagik..ada tu
E-da: Tia mau Vic...nnt lain2 yg ku jumpa

p/s: maaf arr mau upload gmbr2 lain lg tp ntah tiba2 x bleh upload sdh....lama'
sdh aku tunggu x blh jgk jd sapa2 yg mw tmbh gmbr dn cerita
dipersilakan k....huhu:)














Tuesday, 14 February 2012

Valentine??????????

Hai2.....harri ini Valentine Day...
d klas kami ni, xda yg celebrate pun...
yg ada boyfren or girlfren pun jauh2 sumanya...
ada yg kecewa sbb org yg disayangi tak muncul2...huhu
so,,..ini adalah jenis2 hati yg ada d klas kami skarg...

Hati Terkunci
Hati yg blm terbuka untuk menerima sapa2..huhu
Daus, Jeynna, Farid

Ini hari yg terluka...tak tau la kenapa...cinta x kena balas kot...haha
kidding...
Wan, Vic, Pucit, Ria

Ini jenis hati yg konon2nya STEADY... tp actually, IN DENIAL!!
hahahahhahaha...
Geoff, Hadie, Komando, Biela

Ini plak yg sedang berbuga2 cinta, layu d pusara.....
hahahha...jd misha omar jap....
Kris, Jade, Fride, Kak Pitah, Nieza, El, Eyqa, Hyezah, Kesum, Eda

Tapi sebenarnya...inilah hati kami.....
Anatomi dan Fisiologi..
Pak Lang kot..hahahaha

Tuesday, 10 January 2012

Topik2 Pembentangan WAJ3106-Hubungan Etnik

ni tajuk2 pembentangan WAJ3106-Hubungan Etnik:

TOPIK 1:Hubungan Etnik di Malaysia (Jeyna + Ropitah Ahuar)

TOPIK 2:Konsep-konsep Asas Hubungan Etnik (Jiji Woo + Nurul Nabiela)

TOPIK 3:Masyarakat Pluralistik Alam Melayu (El + E-Da Ismail)

TOPIK 4:Pembangunan Ekonomi dalam Konteks Hubungan Etnik di Malaysia (Daus JusliGeOff Samuel + Friderrica Juil)

TOPIK 5:Pembangunan Politik dalam Konteks Hubungan Etnik di Malaysia (Jade Yong +Eyqa Amin)

TOPIK 6:Perlembagaan dalam Konteks Hubungan Etnik di Malaysia (Ria Feat Riana + Kryiest + Wan Malakian)

TOPIK 7:Agama dan Hubungan Etnik (Hadie + Farid)

TOPIK 8:Cabaran dan Pemupukan Hubungan Etnik di Malaysia (Pieja Hanhae + Hyezah)

TOPIK 9:Hubungan Etnik: Peranan Kerajaan dan Masyarakat (Bybie + Kesumi + Komando)

untuk maklumat lanjut mengenai topik yang bakal dibentangkan, sila rujuk proforma WAJ3106...Pembentangan ni pada hari rabu setiap minggu....heheh...harap beri kerjasama.....:)

Thursday, 5 January 2012

AJK BARU KELAS PENGAJIAN SOSIAL TAHUN 2, SEM 1 2012..




BeLum TerLambat raSaNya sYa mengUcapkaN SeLamaT TahUn Baru 2012 kePaDa seMua..
Hmmm..ni aJk barU keLas peNgajiaN SosiaL Tahun 2 sem 1 2012..


Ketua Unit : Mohd. Fikrey Bin Abdul Gapar @ Komando

P. Ketua Unit : Siti Hafizah Binti Mustapa @ Kesumi

Setiausaha : Friderrica Juil @ Frider

P. Setiausaha : Geoff Samuel @ Kotak

Bendahari : Victorya Emylda Mathew @ Vic

P. Bendahari : Faridah Ismail @ Eda

Ajk Kebajikan : Jeynna Ervina Jonis, Jade Lawrance Yong

Ajk Kebersihan : Ria Fitriana Jamin @ Mbak, Kryiestjiense M.Edang @ Ten, Firdaus Jusli @ Daus, Ropitah Ahuar @ Kakak

Ajk Keceriaan : Elduina Ellen Steven @ El, Faezah Hasnizan Noordin @ Pucit, Rohaizah Hinnasir @ Zah

Ajk Dokumentasi : Nur Syafiqa Ahmad Amin @ Eyqa, Nurul Nabilah Binti Zakaria @ Biela

Ajk Perhubungan : Mohd. Farid Idros @ GD, Nor Hadie Datong @ Are-die

Ajk Teknikal : Herwan Bin Mohd Yusup @ Wan, Hasniza Jamaran @ BBie


So..ini lah barisan kepimpinan Kajian Sosial sem ni..yg diketuai oleh KOMANDO! hehe..Jdi sama2 la kitorang bagi kerjasama sma ajk tertinggi di kelas kita ar..utk melancarkan lagi kehidupan kita di kelas yg tercinta..walaupun sda bertukar kelas tpi apa boleh buat lar kn..perjuangan perlu diteruskan..hahaha.. Selamat menempuhi tahun yang kedua ini dengan semangat yang tinggi.. All the best ! Lagi satu, ni motto kita " DON'T LET ANYONE LOOK DOWN AT US BECAUSE WE ARE YOUNG"..so, that's it..